First Lady Nadia Chemali Aoun voor de Werelddag van de vrouw,

“De Libanese vrouw bewaker van de dromen van de natie te dragen aan de instelling over van de verwachte veranderingen”
First Lady Nadia Chemali Aoun voor de Werelddag van de vrouw,

Hierin is de volledige verklaring:
Ik groet u, vrouw, in deze uw dag,
Ik groet de moeder en grootmoeder in je, ik groet de dochter en de zuster, en ik groet van de vrouw en de vriend en de levenspartner.
Overal waar je misschien wat rol die je speelt, één ding nooit verandert en dat is de gave van het geven, het slachtoffer en het altruïsme.
Deze dag is voor alle vrouwen van de wereld, en er zijn vele kostbare offers geweest over decennia van de tijd, zodat het kan worden gevierd, dus het kan een symbool voor de strijd en haar wil te worden.
Echter, de behoeften en verwachtingen en eisen van de vrouw zijn niet hetzelfde in alle samenlevingen. Ze verschillen met verschillende niveaus van ontwikkeling en onderwijs, en toch onze zorg blijft u, het Midden-Oosten vrouw.
De goddelijke wetten zijn eerlijk om je geweest – niet toestaan ​​dat de aardgebonden degenen om je te onderdrukken.
U en de mens zijn partners, heeft de natuur ervoor gekozen om je anders op vele manieren te maken, maar dit is dus je kunt elkaar aanvullen. U van elkaar verschillen, ja. Je vullen elkaar aan, ja. Toch, uw rechten moeten één zijn: Equal.
Je hebt veel gegeven, je hebt opgevoed, opgeleid, ondersteund opgeofferd en versterkt. Het is nu tijd voor uw rol meer te zijn. Ook u kunt excelleren, en je hebt je eigen prestaties en bijdragen en plaatsen in de samenleving. De geschiedenis van de mensheid als de geschiedenis van het Midden-Oosten en de huidige vertelt velen van jullie die hun stempel op tal van gebieden van de wetenschap, literatuur, kunst en politiek en zelfs in de wereld van oorlog en verzet hebben verlaten.

O Libanese vrouw,
Onze paden hebben hard geweest, en ons lijden heeft een beetje niet gemakkelijk geweest, niet. We hebben van onszelf gegeven aan ons land, en sommigen van ons hebben de ultieme prijs betaald. Maar door al onze momenten en waar we ook hebben we altijd naar gestreefd om de liefde in de harten en kennis te planten in de hoofden en ethiek in het geweten. Onze zaden werden gezaaid in vruchtbare grond en onze oogst was overvloedig en goed.
En hier hebben we ons land, vandaag, op de weg naar herstel, na alles te hebben geleden, en het is nu jouw beurt, Libanese vrouw, als een leider en een pionier op het gebied; uw uitdagingen zijn groot.
Iemand zei dat je nog niet gegeven nog uw volledige kans. Vergeet niet, de kans worden genomen en niet gegeven, dus naar voren te duwen met je wil dat we gekend hebben niet te verzwakken en met zeker en vol vertrouwen stappen, verspil je tijd niet door te kijken achter je, en ik ben getrouw dat uw bijdrage kracht op anders zal zijn levels en situaties.
U bent de hoeder van de dromen van het land, en uw bijdragen aan het herstel, en tot de oprichting van de broodnodige veranderingen is een noodzaak, dus uitgaan en aarzel niet.