Politie arresteert 36 hooligans na rellen in Lille

De Franse politie is woensdag opnieuw slaags geraakt met hooligans in Lille. De politie zette traangas en pepperspray in om honderden Engelse voetbalsupporters uiteen te jagen vlak bij het station.

Even na middernacht was het opnieuw mis. Engelse fans keerden zich tegen de plaatselijke inwoners van Lille die de overwinning van Frankrijk op Albanië vierden, het werd 2-0.

Zeker 36 mensen zijn gearresteerd en 16 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dat laat de politie van Lille in de nacht van woensdag op donderdag weten.

Woensdag vielen rivaliserende hooligans elkaar en de politie er al lastig. De politie greep in toen drommen supporters plotseling op hol sloegen omdat het geluid van een lichte ontploffing klonk, liet een bron bij de politie weten. Wat er precies is voorgevallen is onduidelijk. Volgens de plaatselijke krant La Voix du Nord explodeerde er een molotovcocktail.

Eén supporter verloor volgens La Voix du Nord om onbekende redenen het bewustzijn en ging tegen de vlakte. Hulpverleners pasten hartmassage toe. Een andere fan werd bloedend weggevoerd op een brancard, schrijft Le Parisien.

Dinsdag nam de politie in Lille tien voetbalsupporters mee voor verhoor, melden Franse media. Onder hen waren minstens vier Russen. Rusland verloor woensdagmiddag in de Noord-Franse stad met 2-1 van Slowakije.

EK-wedstrijd
Ook veel Engelse fans hebben zich in Lille verzameld, omdat Engeland donderdag in het naburige maar kleinere Lens een EK-wedstrijd speelt.

De tuchtcommissie van voetbalbond UEFA heeft gedreigd het Russische elftal te diskwalificeren als supporters zich opnieuw misdragen in Franse stadions.

Zaterdag vielen tientallen gewonden toen Russen en Engelsen met elkaar op de vuist gingen in Marseille.

Trein
Engelse en Welshe voetbalsupporters zijn later woensdagavond op de vuist gegaan in een trein tussen de Noord-Franse plaatsen Calais en Lille. Er vielen enkele lichtgewonden, meldt La Voix du Nord.

Aan het opstootje nam een vijftiental reizigers deel. Een Britse agent die meereisde sloeg alarm, zodat bij aankomst op het station een handvol vechtersbazen kon worden aangehouden.