31 Oktober

 • Rami Majzoub
 • Een 26-jaar interval, geschiedenis zal onthouden dat een visionair generaal Libanese heeft een gevecht op 13 oktober verloren met de oorlog maar beter te winnen als verkozen president op 31 pktober 2016 van het hele land en om het land te bevrijden te worden.

  Op 13 oktober 1990, na een reeks van complexe gebeurtenissen in de regionale geopolitieke schaakbord, Een woord van internationale orde werd verordend tot een trieste bevel,het opgeven van Libanon als “oorlog trofee”.

  De generaal Aoun, die al snel de onvermijdelijke gedecodeerd beslissing,heeft hij met alle macht geprobeerd om te voorkomen dat voor zover mogelijk een afschuwelijke bloedbad komt en beval zijn moedige Libanese troepen te stoppen met vechten en Libanon en zijn bewolking te bewaren.

  Vanaf de top van mijn 19 jaar, wilde ik niet en kon niet begrijpen: ik bleef ontroostbaar huilen (zoals tienduizenden andere Libanese) voor vele uren, en het maken van rouwen wat ik dacht was het einde voor altijd uit Libanon waarnaar de meerderheid van de nieuwe generatie van die tijd streefde.

  Ook in oktober, maar ongeveer 7 jaar later, ben ik gaan kloppen op de deur van General Aoun in zijn woonplaats in ballingschap in Parijs met een vraag in het achterhoofd: ” kan een dag komen dat ik zie dat onze land Libanon eindelijk geleid wordt door de president die het verdient? ”

  Elk uur (onze face to laatste drie boeiende uur staan, een “luxe” dat ik zal helaas niet in staat kunnen zijn om nu met,de Generaal president van de Libanese Republiek) in generaal soms dragen de levendige getuigenissen,en gebeurtenissen soms relevant anekdotes , behandeling met gemak verzen uit de Koran en het Evangelie om slim te poetsen “enkele visie van Libanon” (titel van zijn boek later te verschijnen).

  Ik kwam getransformeerd, optimistisch en zelfverzekerd tevoorschijn, ik voelde in hem deze stille kracht en vastbesloten om ons prachtige land niet in de steek te laten.

  De rest van de geschiedenis zal alle redenen om de visie van de generaal te geven, zelfs als we tot 20 lange jaren meer wachten om de “profetie” te materialiseren tegen de prijs van vele offers te zien.

  Op 31 oktober 2016 troffen tientallen (zo niet honderden) duizenden Libanezen 26 jaar later opnieuw tranen, behalve dat dit deze keer tranen van puur geluk waren die hun droom vergezelden.

  Tussen 13 oktober en 31 oktober zal de geschiedenis zich herinneren dat Generaal Aoun had de mogelijkheid om de trend te keren, niet alleen door de twee nummers (13 en 31) moet worden gekeerd, maar met name door aan te tonen uitstekende leidinggevende, een enkele visie, veel geduld, moed en onbaatzuchtigheid te transformeren wat was aanvankelijk een wakende droom in een nachtmerrie.

  En 31 oktober 2018, dat Generaal die de macht heeft en bepalen de loop van de geschiedenis, kunnen we alleen onze vol vrtrouwe maar vernieuwen.

  Mijn Generaal President Aoun, wij de Libanese geven jullie vandaag weer de sleutels van de republiek, Zodat je zelf bewaakt en print het op deze veelbelovende nieuwe adem die allemaal wordt beademt door een nieuw besparing regering.