Macron stelt een top voor de terugkeer van de Syrische vluchtelingen voor.

De Franse president Emmanuel Macron wil een conferentie organiseren voor de terugkeer van vluchtelingen naar Syrië. Het hoofd van de Franse staat wil deze conferentie in Libanon, dat momenteel meer dan 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen heeft, in het eerste kwartaal van 2018 organiseren.

Na een ontmoeting met de Libanese premier Saad Hariri zei vrijdagin Parijs, Macron voorstel van een nieuwe internationale contactgroep over Syrië Libanon en andere landen van de regio die de Syrische vluchtelingen hebben ontvangen, meldde AFP.

Bovendien wil Macron begin volgende jaar een ontmoeting van “beleggers” in Parijs organiseren om de publieke en private financiering van vluchtelingengerelateerde projecten te mobiliseren. De Franse president Emmanuel Macron zei dat zijn land duwt op een diplomatiek initiatief voor vredesopbouw in Syrië.

Hij heeft ook volgend jaar een top voorgesteld voor de terugkeer van Syrische vluchtelingen naar hun land, een ‘kernprobleem’ voor de stabilisatie van de regio en zei: ‘De Syriërs die momenteel buiten hun land leven, zullen een belangrijke rol moeten spelen in de toekomstig proces van politieke overgang in Syrië. ”

De Libanese premier Saad Hariri heeft voor zijn kant de Franse krant Le Monde gezegd dat “Assad moet vertrekken”, en voegt daaraan toe dat “de vluchtelingen niet zullen terugkomen terwijl het regime nog het zelfde is.”

 

Tot slot is het belangrijk om op te merken dat de speciale gezant van de VN voor Syrië, Staffan de Mistura, tijdens een kort interview met BBC Radio 4’s Today-programma zei: “Wat we zien is het begin van het einde van de oorlog … wat we moeten maken het is zeker dat dit ook het begin van vrede wordt, en dat is waar de uitdaging op dit moment begint. ‘

Tijdens de Adha-vakantie werden internationale oproepen gedaan naar Moskou, Londen en Parijs – door Syriërs om een ​​”uitgebreide overeenkomst aan te gaan die de terugkeer van vluchtelingen mogelijk maakt en voorkomt dat de extremisme opnieuw opkomt.” De krant Le Monde meldde.