President Michel Aoun invult het gerechtelijk jaar

President Michel Aoun invult het gerechtelijk jaar

Tijdens de inauguratie van het gerechtelijk jaar in het Paleis van Justitie heeft de Libanese president Michel Aoun gezegd dat het hoog tijd is om de overheid te herzien van de systemen waarmee de Libanese gerechtelijke instellingen voldoen.

“Het is essentieel om een ​​nieuwe aanpak aan te nemen die rekening houdt met de gebreken, tekortkomingen en leemten die de kern van het gerechtelijk systeem hebben aangetast en aldus zijn onafhankelijkheid en onpartijdigheid versterken.” President Aoun vertelde de menigte.

Dit is een uittreksel van de speech van de president:

“- De rechterlijke macht waarover ik praat, omvat alle instellingen die uitspreken over geschillen en beslissende kwesties, en bepalen ook de geldigheid of wettigheid van de wetgeving in beroepsprocedures,” zei de president in aanwezigheid van Libanese premier Saad Hariri en de hoofd van de parlement de heer Nabih Berri.

“- Wanneer geruchten herhaaldelijk worden verspreid, worden ze zekerheden in de gedachten van mensen. Dit is het ergste voor een samenleving, omdat het leidt tot het verlies van vertrouwen tussen instellingen en mensen, “voegde de president toe.

“- We moeten niet vergeten dat iemand een reputatie heeft en dat de ergste oorlogen die tegen een persoon kunnen worden gevochten zijn diegenen die zijn of haar reputatie willen vernietigen. Daarom moet de rechter zich ervan bewust zijn dat hij aan een samenleving behoort met al zijn tradities, en dat hij zich moet onthouden van elke actie die zijn of haar reputatie kan schaden. “Benadrukte president Aoun.

“- We moeten ons ervan bewust zijn dat elke wetgeving of verordening geen waarde heeft en geen rechtvaardigheid omvat als de waarden niet meer van moraal, efficiënte en onafhankelijke karakterisering en geweten zijn”, aldus Aoun.

“- de rechterlijke macht een verkozen autoriteit maken, is een mogelijkheid; dan wordt de rechterlijke macht een onafhankelijke autoriteit met administratieve onafhankelijkheid. ”

“- We zullen de autoriteiten effectief scheiden met de nodige wetgeving om evenwicht tussen hen te scheppen”, aldus de president.

“- Libanese burgers begrijpen niet de reden achter de jaren van vertraging bij de uitspraak van gerechtelijke uitspraken, en we moeten veel van de procedurele wetten wijzigen die niet handig zijn, met name die die de uitspraakstijd verlengen zonder dat nodig is, om de dossiers niet te noemen die op tafels en in kluizen zijn gestapeld, voegde president Aoun toe en concludeerde: “laten we ons allemaal onthouden dat late gerechtigheid niet eerlijk is en dat het hoog tijd is om deze slechte vergelijking te ontdoen.”