Geailleerde luchtmacht stopt ISSIS konvooi!De Russische en de Amerikaanse luchtvaartmacht en zijn bondgenoten blijven de militanten van de ISIL-terroristische groep (verboden in Rusland) in de buurt van Akerbat-vestiging in de Hama-provincie van Syrië omringen, zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring op zaterdag.

“Een konvooi van 12 ISIL-vrachtwagens die wapens en munitie en veldvoertuigen met gemonteerde zware machinegeweren dragen, wapens en mortieren tegen vliegtuigen werden vernietigd op de weg tussen Deir el-Ezzor en Rasafe,” aldus de ministerie.

Bovendien heeft de Libanese Hezbollah-groep in een verklaring op zaterdag gezegd dat het zijn verplichtingen heeft vervuld door het veilig vervoer van een konvooi van de islamitische staatsvechters en hun families uit het Syrische overheidsgebied te vervoeren.

De Amerikaanse oorlogsvliegtuigen stopten het konvooi van het verplaatsen naar de bestemming in IS-gebied en verhinderden ook dat er geen hulp was om de bussen te bereiken, die oude mensen, slachtoffers en zwangere vrouwen aan boord hadden, aldus de verklaring.