President Michel Aoun spreekt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties aan!

Libanese president Michel Aoun aan de U.N: “Libanon zal de naturalisatie van elke Syrische of Palestijnse vluchteling op zijn grond niet toestaan; ongeacht de kosten. ”

President Michel Aoun heeft vandaag een toespraak gelewer tijdens de 72e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Aoun begon de nieuwe president van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, Miroslav Lajcak en de secretaris-generaal van de Verenigde Naties te feliciteren en te feliciteren. Meneer António Guterres, de leiders van de natie en de hele menigte.

Alvorens de Libanese problemen aan te pakken, heeft president Aoun hulde geboden aan de slachtoffers van 9/11, die zestien jaar geleden als martelaren zijn gestorven door een terroristische daad; Een handeling die wereldwijd een oorlog op terrorisme veroorzaakte; een oorlog die helaas zijn doel heeft verloren en de meest verschrikkelijke vorm van terrorisme, die zich verspreid over de hele wereld, en vooral in de regio’s van de Levant onder hen, Libanon, bevond. President Aoun vertelde kort de vergadering over de militaire operatie die succesvol door het Libanese leger tegen ISIL is uitgevoerd.

Daarnaast heeft Aoun de Vergadering geïnformeerd over de vele moeilijkheden en uitdagingen die Libanon tegenkwam als een gastland voor een groot aantal ontheemde Syriërs die hun land als gevolg van deze oorlog hebben verlaten, geleid door de terroristische groep bekend als Daesh (ISIS ), en op zoek naar toevlucht in zijn land.

President Aoun vervolgde door te zeggen dat de Syrische staat nu de controle heeft op 85 procent van zijn grondgebied, onderstreept dat “er sprake is van dringende noodzaak om de terugkeer van vluchtelingen in hun land te organiseren.”
“De claim dat vluchtelingen niet veilig zullen zijn als ze terugkeren naar hun vaderland, is een onaanvaardbaar excuus,” zei president Aoun en benadrukte dat “Libanon geen hervestiging van vluchtelingen mogelijk maakt. Libanon zal de naturalisatie van elke Syrische of Palestijnse vluchteling niet op zijn grond toelaten, ongeacht wat dat zou kunnen kosten. De beslissing in dit verband behoort tot ons en niet aan iemand anders, “onderstreepte Aoun.

“Sommigen roepen de vrijwillige terugkeer van de vluchtelingen op en wij roepen op hun veilige terugkeer en onderscheiden zich tussen de twee concepten,” aldus president Aoun.
“De bewering dat ze niet veilig zijn, zouden ze terugkeren naar hun land, is een onaanvaardbaar excuus. Als de Syrische staat verzoening doet met de gewapende groepen die het vecht, zou het niet kunnen doen met vluchtelingen die oorlog hadden gevlucht? “Vroeg de president.

Antwoord van de Amerikaanse president Donald Trump, president Aoun, zei: “De suggestie van de Amerikaanse president Donald Trump dat vluchtelingen in de buurt van het huis dichterbij zijn gebracht, in plaats van naar de Verenigde Staten te brengen, heeft veel in Libanon boos gemaakt, een klein land dat meer dan 1,5 miljoen vluchtelingen aanbiedt. Het land van slechts 4 miljoen is officieel hosting meer dan 1 miljoen Syrische vluchtelingen en ongeveer 500.000 Palestijnen. De echte getallen zijn waarschijnlijk hoger, zoals veel niet bij de VN registreren. ”

Op dezelfde noot wendde de Libanese president naar de Palestijnse vluchtelingengemeenschap in Libanon door te zeggen dat er geen serieuze inspanningen worden ingezet door de VN voor een tweestatige oplossing in het Midden-Oosten. De VN betere helpen de vluchtelingen naar huis terug te keren in plaats van hen te helpen om in kampen te blijven die de minimale eisen van fatsoenlijk leven missen. ‘

Op een andere noot heeft Aoun gewezen op het mislukken van de internationale gemeenschap om Israël te voorkomen dat nieuwe nederzettingen worden opgericht. Hij verwees naar de Israëlische herhaalde schendingen van de Libanese soevereiniteit, onder verwijzing naar recente incidenten, waaronder een Israëlische staking over Syrië, dat is gelanceerd vanuit het Libanese luchtruim. “Deze overtredingen zijn niet nieuw,” voegde hij eraan toe.

Tenslotte benoemde president Aoun Libanon om een ​​”permanent, VN-aangesloten centrum voor dialoog tussen de verschillende culturen, religies en rassen” te worden.
“Ik hoop dat de lidstaten Libanon zullen terugzetten in deze onderneming, zodat we allemaal kunnen werken voor vrede, veiligheid en stabiliteit.” President Michel Aoun concludeerde.