President Michel Aoun in Italië tijdens het officiële bezoek.

De Libanese president Michel Aoun arriveerde in Rome met de bijbehorende delegatie. Bij zijn aankomst legde de Libanese president Michel Aoun een korte verklaring af aan de Italiaanse pers, La Stampa, en verklaarde dat de toekomst van de regio in Beiroet verrekend zal worden en voegde eraan toe: “Mr. Hariri zal zeker de premier van Libanon blijven “, meldde de Italiaanse krant.

De verklaring van president Aoun werd een dag na Hariri’s interview met de Franse tv-zender CNews maandag gezegd, en waarin hij zei dat hij de premier van Libanon wilde blijven en liever hield voor zichzelf wat er in Saoedi-Arabië was gebeurd, waar hij naar verluidt daar werd gehouden tegen zijn wil.
President Michel Aoun blijft drie dagen in Rome voor een officieel bezoek nadat hij een uitnodiging heeft ontvangen van zijn Italiaanse tegenhanger Sergio Mattarella, met wie hij gesprekken zal voeren in het Italiaanse presidentiële paleis, met betrekkingen tussen Libanees en Italië en middelen om ze in alle velden opzichten te ontwikkelen. De president zal deelnemen aan een Europees-mediterrane conferentie die in Rome wordt gehouden, samen met staatshoofden en premiers uit Europese en mediterrane landen.

De president is ook gepland om de Libanese diaspora te ontmoeten die in Italië woont, vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken Gebran Bassil die zijn LDE-tour heeft beëindigd en zich bij president Aoun in Italië zal voegen.