Exclusief interview met Rindala Jabbour voor ODiaspora.

Rindala JABBOUR (@RindalaJabbour), lid van het politieke bureau van de CPL en journalist in Sawt El Mada (@Sawtelmada), bezocht de grenzen van de berg waar de gevechten van het Libanese leger tegen Daesh plaatsvinden. Zij geeft ons haar indrukken:

 

Hoe heb je het moraal van de soldaten gevonden?

Ik vond het moraal van de troepen zeer hoog, zelfs degenen die soms het moraal van de mensen hebben opgewekt. De soldaten, omringd door de bevolking, ondersteund door de sterke president, door het sterke bevel van het leger, kunnen alleen een moraal van staal handhaven. En het moreel is sterker, hoe meer het resultaat van de strijd op zoek is naar de overwinning.

 

Denk je dat de strijd bijna over is?

Ik denk dat de overwinning is verkregen en een paar uur of een paar dagen scheidt ons van de laatste aankondiging en de totale bevrijding van het grondgebied.

 

Hoe was de ontvangst van de bewoners?

De inwoners ontvangen delegaties van bevolking uit verschillende regio’s, ontvangen voedselhulp en in natura die zij aan het leger leveren. De sfeer is uitzonderlijk; We zagen tenten waar de vlaggen van Libanon en het leger, kinderen gekleed in militaire trusses, mannen en vrouwen die de viering beginnen, zelfs voordat de overwinning werd aangekondigd.

 

Wat voelde je als je in dit gebied aankwam?

Wanneer men naar deze regio komt, begrijpt men alle betekenis van de tripartiete vergelijking: leger, mensen en weerstand; We realiseren de veroudering van sommige politieke bezinningen op dit niveau en de juistheid van de politieke visie van president Aoun.

Wat is uw bericht aan de Libanese?

Van daaruit verzoekt ik alle Libanese om deze regio te bezoeken, om zelf te zien wat er op de grond gebeurt en de ware betekenis van terrorisme, het Libanese leger, de weerstand van de Libanese bevolking. Iedereen die twijfelt, zal weten dat ons land echt door middel van terrorisme leefde, maar heeft het echt kunnen verslaan.Wat is jouw boodschap aan de wereld die hetzelfde terrorisme lijdt?Tot dan toe we oproepen tegen terrorisme werden, werden we genegeerd. Vandaag hebben we de wereld bewezen dat terrorisme echt bestaat, dat Daesh een realiteit is, maar dat verslaan van hen is binnen bereik, als we de vaste wil hebben om dit te doen. Het Westen begint het echte gevaar te voelen omdat het terrorisme hun land en hun bevolkingen begint te invallenWe moeten allemaal dit terrorisme bestrijden en we moeten een einde maken aan de oprichting van nieuwe terroristische organisaties die wij manipuleren om in de politiek te winnen.