Bassil till Sayyed Nasrallah – Jag accepterar vad du accepterar för dig själv. Detta är mitt sista ord angående regeringen

Gebran Bassil
Gebran Bassil - Press konferens 20 juni 2021

Här några utdrag från den fria patriotiska rörelsespresidenten, MP Gebran Bassil, under en presskonferens idag den 20 juni 2021:

Vår existens är kopplad till vår roll, och vår roll måste vara fullständig, så slaget är på existensnivå, och de använder människors svårigheter att bryta oss och söka hjälp från utlandet som vanligt och ge oss valet mellan människors hunger och Förlust av vår politiska existens.

Bildningskrisen avslöjade mer allvarliga och djupare kriser, som avslöjade systemets kris, konstitutionen, praxis och avsikter.

De ger oss ett val mellan nationell värdighet och ett anständigt liv, och de vill att vi ska välja en av de två, och vi vill ha dem båda. Och den som råder oss om en av dem, säger vi till dem “akta” av folket om vi förlorar båda.

Det är uppenbart att det finns de som inte accepterade vår återställande av den roll som de “avgick” oss mellan 1990 och 2005, och idag anser de att de har en ny möjlighet att återställa tiden för demontering och scamming.

Sayyed Hassan använde president Berri som sin vän att utföra en regering sträva, inte ett initiativ, eftersom det inte finns något element för det eller åtminstone vet vi inte det eller det har inte kommunicerats med oss, men vi anser det En strävan och en berömd ansträngning om det är balanserat och rättvist, det vill säga om det är en “ärlig medlare”, men det blir orättvist, oönskat, “om det verkar förspänt och offensivt för oss, som det förekommer nyligen.”

Idag söker jag hjälp av en vän som är hans Eminence Sayyed Hassan Nasrallah, och ännu mer, jag vill att han ska vara en domare och jag överlåter honom med den här frågan … Jag överlämnar inte mina angelägenheter eller som jag representerar för Sayyed Hassan, Men snarare överlåta honom med rättigheterna. Han vet att vi är riktade, och allting händer med att skada oss, och han vet att vi har gett upp frågan om regeringen på många saker.

Sayyed Hassan, jag vet att du inte misslyckas sanningen. Jag, Gibran Bassil, utan att ladda någon börda på dig, accepterar jag vad du accepterar för dig själv. Detta är mitt sista ord angående regeringen …


Hela press konferensen (på arabiska)