Waarom de Orthodoxe bijeenkomst

Libanon heeft geleden,en zal dat blijven doen,want van een crisis die al meer dan een kwart eeuw.
De oorzaken zijn de onbalans in de uitvoering van het nationale overeenkomst,meer dan dat van de overeenkomst van Taif,dit alles heeft geleid tot een onbalans in de indicatieve en deelname aan het saldo van advise bij de elementen van het Libanese volk.
De afwijking is opgegroeid in het tijdperk van de Syrische bescherming,na de daadwerkelijke allontanante van Christelijke leiders in de gevangenis en de deportatie,en dan de schending van hun rechten,verstrekt door de overeenkomst van Taif.Deze breuk is duidelijker en duidelijker gewoorden in de kieswet,ongeschikt voor ons systeem.
De Meerdereheids recht, die op basis van lijsten met veel namen en ongelijk numerik onder hun zijn de ergste vormen van de kiesstelsel,want er is geen eerlijkheid onder de kiezers,want sommige kiezers stemmen voor twee kandidaten,terwijl anderen stemen voor acht kandidaten of tien,en in beide gevallen een stem is genoeg om de lijst te laten winnen, en de tegen lijst te laten verliezen.
Alle kieswetten die door de kamer van volksvertegenwoordigers,de slechte en minder slecht,ze dragen structurele fouten,in aanvulling op de verdeling van de kiesdistricten zonder inachtneming van de aard van de bevolkings verdeling.
Al deze gebreken en fouten beroven de Christenen van hun recht op een adequate vertegenwoordigingen,en vormde een meerderheid leden voor de minderheden,en minderheid leden voor de meerderheid van de bevolking.Dit verschil wordt veroorzaakt door de wetten van de vorig en de huidige,heeft het werk van de eerste en tweede kamer verpest,en dat komt door het slecht vertegenwoordiging voor de samenstelling van de Libanese bevolking.
De mensen zijn in ons wet de bron van de autoriteit en grondwet,uitgeoefend door de grondwettelijke instellingen,en alle onbalans in vertegenwoordiging woordt gespiegeld op de wetten en het respect van de samenleven en de goed vertegenwoordiging van alle Libanese bevolking van alle geloof en het effect van.
Deze zijn de reden dat wij de Orthodoxe wet,voor alle aspecten die geschreven over alle geloof en groepering,en met deze wet iedereen woordt vertegenwoordig eerlijk en in een goed vorm,klein of groot.Aaneming voor deze wet,bereikt de absolute gerechtigheid voor alle burgers,zowel als in hun eigen geloof of tussen hun.
Alleen nog geen excuses te verzinnen om deze wet te weigeren;rechtvaardigheid in de kieswet versterkt de nationale eenheid door door de consolidatie van de samenlevingen het vertrouwen tussen de samenleving van de verschillende partijen.Ik ben er zeker van,dat mensen blijven vast in hun omgeving en in hun eigen land,en ze laten elkaar niet in de steek en ze gaan waar maken van het gezegd “gezegend zijn zij die een kleine stuk grond in mount Libanon hebben”
Sommige ambtenaren beweren dat ze tegen deze kieswet,omdat de moslim oppositie zich tegen verzeten.Integendeel,deze wet herstelt het pact voor de kieswet en corrigeert de onrecht tegen Christenen.
Bij voegen aan toe,de politieke discussies,en in plaats om tussen alle geloof in het land te rommelen bij elke verkiezingen,zal het nu elke geloof gaat voor zich kiezen.en zo krijgt iedereen het veilig gevoel dat iedereen vertegewoordigd is in het land.
Als deze wet zal worden nageleefd,wat leidt tot een echte vertegenwoordiging van de verschillende delen van het Libanese volk,men kan opnieuw onderzoeken de kwestie van de afschaffing van de politieke fanatisme in de zin van artikel 95 van de Libanese grondwet.
Het gebrek aan evenwicht in de politiek van vandaag is het resultaat van het gebrek aan respect voor de toezeggingen en allianties,voor de uitvoering van het akkord van Taif.
Ik heb brieven gestuurd naar de landen die garant staan voor deze akkord in maand juli 2014 hopen van die landen om te helpen gebreken te corrigeren,want de fouten en gebreken die doorgaat en dat niet wordt aan gewerkt zo als het overeenkomst zegt in de meerdereheids punten van.
Doordat het niks is gedaan om te corrigeren,elke Libanees heeft nu het recht om te overwegen een actie te ondernemen om de inhoud van de interne betrekkingen te corrigeren.Want zo als de situatie blijft zo als het nu is,het vernietigt alle elementen van de natie.