Bassil roept expatriates op om deel te nemen aan verkiezingen.

  1. Bassil roept expatriates op om deel te nemen aan verkiezingen.

Minister van Buitenlandse Zaken Gebran Bassil begon een rondleiding op zaterdag 17 september in Canada en de Verenigde Staten. Minister Bassil’s eerste stopte in Canada, waar hij met Libanese expatriates en FPM-aanhangers ontmoet.

Bij een lunch die de leden van de FPM in Montreal, Canada hebben organiseerd bijgewoond, heeft de minister van Buitenlandse Zaken Gebran Bassil de Libanese Diaspora verzocht om te registreren en te stemmen in de komende parlementsverkiezingen: “U wordt uitgenodigd om het lot van uw land te bepalen.”

Bassil heeft aangekondigd dat “de Libanese expatriaten voor het eerst hun plaatsvervangers zullen vertegenwoordigen.”

Minister Bassil vertrok Canada en arriveerde in Atlanta / Georgië in de Verenigde Staten van Amerika, waar hij zijn rondreis begon door de Heilige Mis bij de Libanese Kerk van St. Joseph bij te wonen; gevolgd door een bijeenkomst met de Libanese Diaspora waarover hij het spannende nieuwsbericht van de verkiezingen heeft aangekondigd en de expatriates aangemoedigd om zich te registreren om voor het eerst deel te nemen aan de komende kabinetverkiezingen.

Hij adresseerde de menigte in het Engels, na het realiseren dat veel van hen hun Arabische taal niet kennen. Bassil benadrukte in zijn speech over het belang van de Libanese nationaliteit en identiteit; en dit is een uittreksel van de toespraak van minister Bassil:

 

– “Het behoud van uw identiteit is een kwestie van entiteit en bestaan, want zonder dat zou er geen betekenis voor Libanon zijn.”

– “Dit bestaan ​​blijft in gevaar zolang we zijn verplaatst en vluchtelingen op onze landen, en zolang het nationalisatiebesluit nog bestaat, ondanks de nietigverklaring.”

– “We zijn bezorgd om het Libanese burgerschap te herstellen aan elke Libanese die het heeft verloren,” ging Bassil verder.

Bassil pakte de laatste gebeurtenissen in Libanon en de nederlaag van ISIs in “Fajer-el-Jouroud” door het Libanese leger en concludeerde: “Ondanks alle moeilijkheden die we hebben doorgegaan, hebben we het terrorisme verslaan.”

– “Ons leger slaagde er voor het eerst om de Libanese vlag op de oostgrens na zijn bevrijding op te heffen,” concludeerde hij.

Minister Bassil zal een reeks officiële bijeenkomsten houden in de staten en zal de 23e en 24e september voor de Noord-Amerika op de Bellagio Resort in Las Vegas de tweede Libanese Diaspora Energy Conference (LDE) inaugureren.