Öppet Brev till Jean-Yves Le Drian

RPL - Le Drian
RPL - Le Drian

Jean-Yves Le Drian är Europaminister och utrikesminister i Frankrike

Kära minister Le Drian,

Efter ditt senaste medieintervention om situationen i Libanon, tillåt mig att dela med dig av samma ångest och samma tyngdkänsla men inte alls samma diagnos.

Att sätta alla under samma paraply verkar inte vara villiga att tjäna de åtgärder som Frankrike gjort sedan 4 augusti 2020 för att ge en väg ut ur denna återvändsgränd.

“… du inte heller omedveten om vem som är de som blockerar dessa förbättringar, utövar utpressning och tvekar inte att hota att sätta landet i kaos om vi rör deras förvärv”.

Dr. Elie Haddad

I själva verket nämnde du blocket i att bilda en regering på konstitutionell nivå. Men du är inte omedveten om vem som blockerar denna konstitution genom att införa villkor som klättrar successivt varje gång en ny åtgärd föreslås, genom att bryta mot de grundläggande konstitutionella reglerna och värre, genom att lägga sin tid på flygplan och utomlands istället för att vara på marken för allt att avgöras.

Minister,

Du nämner nödvändigheten att börja förbättra det offentliga livet, men eftersom du är en expert i Libanon är du inte heller omedveten om vem som är de som blockerar dessa förbättringar, utövar utpressning och tvekar inte att hota att sätta landet i kaos om vi rör deras förvärv. Det ekonomiska granskningsprojektet är ett typiskt exempel som efterfrågades av president Macron, men den enda som kämpar med tand och spik för det är presidenten Michel Aoun.

Kära minister,

Även om många libanesiska “tjänstemän” inte är uppmärksamma, råder det ingen tvekan om den regionala och internationella dimensionen av den aktuella krisen.

Endast Frankrike kan verkligen hjälpa Libanon med sikte på historia, geografi och sociokulturell närhet mellan de två länderna för att vända trenden och införa en villig förändring när det gäller att stödja Libanesiska republikens president och alla de styrkor som verkligen kämpar mot de korrupta. systemet i Libanon.

Dr. Elie Haddad
President of Rassemblement Pour le Liban (RPL)

Vad sa Le Drian? (På franska)