Israel bereidt masale militaire oefeningen voor Hizbollah

5 september 2017
Israël bereidt massale militaire oefeningen voor Hezbollah.

De IDF zal zijn grootste militaire oefening bijna 20 jaar langs de grens met Libanon houden om zich voor te bereiden op een scenario van invasie door Hezbollah naar de noordelijke gebieden van Israël.

Israëlische media meldde dat de grootste militaire oefeningen dinsdag plaatsvinden, langs de grens van Libanon die een Hezbollah-aanval simuleren. Dit is de eerste militaire boor in bijna 20 jaar volgens Ynet.

 

Bovendien heeft een Israëlische militaire ambtenaar gezegd maandag dat de gezamenlijke oefening, die dinsdag begint,zal duizenden grond-, zee- en luchtmachtvoertuigen betrekken en -personeel en de soldaten voorbereiden op het behoud van de huidige stabiliteit in de noordelijke sector.

Op voorwaarde van anonimiteit zei de militaire ambtenaar in overeenstemming met IDF-regelgeving dat de oefeningen gedurende 11 dagen van 4 september tot en met 14 september zal doorlopen, en zal de multilayer-raketverdediging van de Israëlische entiteit opnemen.

 

  • Israël heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de beweerde opslag van wapens van Hezbollah in Zuid-Libanon en bekent dat het Hizbollah als het tweede grootste leger in de regio beschouwt.