Dodental overstromingen Frankrijk loopt op

De overstromingen in Frankrijk hebben aan vier mensen het leven gekost en 24 mensen verwond. Dat heeft de Franse premier Manuel Valls zaterdag bekendgemaakt, melden Franse media.

Vrijdagavond werd het lichaam van een vrouw van in de zestig gevonden in een tuin in Montargis, ruim honderd kilometer ten zuiden van Parijs.

De vrouw is vermoedelijk verdronken door overstromingen van de rivier Vernisson, meldde de politie tegen Franse media.

Donderdag verdronk in het departement Seine-et-Marne al een man die te paard een ondergelopen veld probeerde over te steken.

Woensdag vond de brandweer een 86-jarige vrouw drijvend in haar woning in Souppes-sur-Loing. Wie het vierde slachtoffer is, is nog niet bekend.

Seine
Delen van Frankrijk en Duitsland kampen sinds een week met overstromingen door het aanhoudende noodweer. In de hoofdstad Parijs is het waterpeil van de Seine gestegen tot zes meter boven het normale niveau. De Seine heeft al ruim dertig jaar niet zo hoog gestaan.

In de Parijse voorstad Villeneuve-Saint-Georges is het leger ingezet om bewoners te evacueren.

Duitsland
In Duitsland kwamen door de wateroverlast zeven mensen om het leven. Het zuidwesten van Duitsland werd het zwaarst getroffen. In de Duitse plaats Hoppstätten (Rijnland-Palts) werden vorig weekend 35 mensen getroffen door de bliksem tijdens een jeugdvoetbalwedstrijd.

Vrijdag raakten ook nog eens meer dan vijftig bezoekers van muziekfestival Rock am Ring in Mendig gewond door een blikseminslag.