OTV Explanatory Video): Aankomende Libanese parlementaire verkiezingen die op tijd worden gehouden!

Minister van Binnenlandse Zaken Nouhad al-Mashnouq hield een uitgebreide vergadering met ten minste 20 ambassadeurs, waarin hij in detail de voorbereidingen uiteenzette voor de verkiezingen en het stemproces op basis van de kieswet.

“De verkiezingen zijn belangrijk om het democratisch systeem en de politieke stabiliteit in Libanon te vrijwaren”, kondigde minister van Binnenlandse Zaken Nouhad el-Mashnouk dinsdag aan. De komende parlementsverkiezingen in het voorjaar zullen op tijd worden gehouden en het ministerie van Binnenlandse Zaken is er klaar voor, zei Mashnouk tijdens een bijeenkomst op het ministerie met diplomaten en vertegenwoordigers van de nieuwe kieswet.

Het technische en administratieve team van het ministerie gaf een presentatie aan 24 ambassadeurs en vertegenwoordigers van 22 landen, de Europese Unie, de Verenigde Naties en de UNDP, en voorzag de aanwezigen van een overzicht van de kieswet, het systeem voor het stemmen door expats en maatregelen voor catering mensen met speciale behoeften.

Minister Mashnouk besloot met het verzekeren van alle deelnemers het belang van de verkiezingen bij de bescherming van het Libanese democratische systeem.