Gebran Bassil – Ik zoek de hulp van een vriend die Zijne Eminentie Sayyed Hassan Nasrallah.

Gebran Bassil
Gebran Bassil

President van de Vrije Patriottische Beweging, parlementslid Gebran Bassil, tijdens een persconferentie:

▪︎ Ons bestaan ​​is gekoppeld aan onze rol, en onze rol moet compleet zijn, dus de strijd is op het niveau van het bestaan, en ze gebruiken de ontberingen van mensen om ons te breken en zoals gewoonlijk hulp te zoeken in het buitenland en ons de keuze te geven tussen de honger van mensen en het verlies van ons politieke bestaan.

▪︎ De vormingscrisis bracht ernstigere en diepere crises aan het licht, die de crisis van het systeem, de grondwet, de praktijk en de bedoelingen aan het licht brachten.

▪︎ Ze geven ons de keuze tussen nationale waardigheid en een fatsoenlijk leven, en ze willen dat we een van de twee kiezen, en we willen ze allebei. En wie ons over een van hen adviseert, we zeggen tegen hen “Pas op” voor de mensen als we ze allebei verliezen.

▪︎ Het is duidelijk dat er mensen zijn die ons herstel van de rol die ze ons tussen 1990 en 2005 hebben “afgepakt” niet hebben geaccepteerd, en vandaag beschouwen ze dat ze een nieuwe kans hebben om de tijd van ontmanteling en oplichting te herstellen.

▪︎ Sayyed Hassan gebruikte de staat van president Berri als zijn vriend om een ​​overheidsinspanning uit te voeren, geen initiatief, omdat er geen element voor is of we weten het tenminste niet of het is niet met ons gecommuniceerd, maar we overwegen het is een inspanning en een lovenswaardige inspanning als het evenwichtig en eerlijk is, dat wil zeggen, als er een “eerlijke bemiddelaar” is, maar het oneerlijk en ongewenst wordt: “Als het bevooroordeeld en beledigend voor ons lijkt, zoals het onlangs is gebleken.”

▪︎ Vandaag zoek ik de hulp van een vriend die Zijne Eminentie Sayyed Hassan Nasrallah is, en meer nog, ik wil dat hij een rechter is en ik vertrouw hem deze zaak toe… Ik draag mijn zaken niet over aan wie ik vertegenwoordig Sayyed Hassan, maar vertrouw hem liever de rechten toe. Hij weet dat we het doelwit zijn en dat er van alles gebeurt om ons schade te berokkenen, en hij weet dat we de kwestie van de regering in veel dingen hebben opgegeven.

▪︎ Sayyed Hassan, ik weet dat je de waarheid niet in de steek laat. Ik, Gibran Bassil, zonder u tot last te zijn, accepteer wat u voor uzelf accepteert. Dit is mijn laatste woord over de regering…


Whole press conference