Enkele gedachten voor het stemmen op 29 april

Door Dr. Elie Haddad

We stemmen voor het eerst op 29 april in de diaspora.

Ik begrijp iedereen die veel meer van de Tayyar verwacht had, veel meer dan de 18 maanden van het presidentschap van generaal Aoun. Maar voordat u uw stem uitbrengt in de stembus, stel uzelf dan enkele nuttige vragen die u zullen helpen bij uw keuze:

  1. Wat deden al deze anderen die zichzelf vertegenwoordigen die voor 20, 30 jaar of langer voor sommigen hebben geregeerd? Wat deden ze voor achrafieh? Voor de berg? Het noorden? Het zuiden ?
  2. Wat kan deze kandidaten genaamd “civil society” verspreid, verdeeld, zonder klokhuis, zonder echt project naast de gemakkelijke kritiek en utopische ideeën als het leven op Mars.

Desalniettemin kan niemand ontkennen wat er is gedaan op de afdelingen van de Tayyar, in masterplannen die nooit zijn gemaakt in Libanon en in projecten die realiteit zijn geworden. Onze stem in het buitenland is slechts één voorbeeld, een enorme, die nooit mogelijk was geweest zonder het doorzettingsvermogen van de minister van Buitenlandse Zaken.
Niemand kan ontkennen als de “prestaties” van het voorzitterschap van de algemene, in 18 maanden, waarbij de minimum in een gewone land zou zijn, maar werden verboden Libanese ver: veiligheid, budget, afspraken, uitbuiting landmiddelen, …

We willen meer en het is legitiem.

Maar om meer te kunnen doen, om de actie van president Aoun te versterken, hebben we een grote en sterke presidentiële meerderheid nodig. Dit is een basisregel in democratie, Libanon, Frankrijk of elders. Dit geldt zelfs meer voor ons sinds Taif.

Deze meerderheid is uw stem die het tot een succes maakt. Het wordt vertegenwoordigd door de kandidaten lijst “sterke libanon” (لبنان_القوي#) dat je stem zal veranderen in Kamerleden in de presidentiële meerderheid en de kracht die onze dromen om te zetten in realiteit.