LDE 2017 Conference in Cancun, Bassil: “Geen onafhankelijkheid zonder vrijheid!”

Buitenlandse Zaken en Expatriates Minister Gebran Bassil opende zaterdag de Libanese Diaspora Energie Conferentie 2017 in Cancun, Mexico.

De openingszitting van de conferentie werd bijgewoond door de staatsambtenaren van Cancun, vertegenwoordigers van de Mexicaanse federale autoriteiten en een aantal Mexicaanse, Braziliaanse en Argentijnse afgevaardigden van Libanese afkomst.

Onder de toonaangevende aanwezigen waren: Libanese ambassadeur Carlos Slim, Deputy Governor Mohamed Baasiri, ambassadeur van de Libanese banken, Makram Sader, voorzitter van de Argentijnse parlementaire vriendschapscommissie, Miriam Ghrazila Gallardo, voorzitter van de Mexicaanse parlementaire vriendschapscommissie, Libanese parlementslid Alfredo Nicolas Bacchus, en een grote menigte zakelijke, religieuze, culturele en media prominente hoogwaardigheidsbekleders uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen.

Tijdens de conferentie presenteerde minister Bassil twee ereprijzen aan voetballer Baku Gabriel en zakenman Carlos Selim, die sprak over de rol van de Libanese gemeenschap in Mexico, wiens migratie daar vele jaren geleden begon. Selim legde de moeilijkheden uit die de immigranten hadden ondervonden bij hun aankomst in Mexico met beperkte middelen op dat moment, om pionier te worden in dat land en de naam van Libanon hoog te laten stijgen!

Dit is een uittreksel van de inaugurele rede van minister Gebran Bassil:

“- We zijn hier vandaag omdat we samen willen getuigen van de wedergeboorte van het land van de ceders en de verdedigers van dit land, ons thuisland, aan de buitenkant zijn, want we zijn de wachters van binnen.”

“- Er is geen onafhankelijkheid zonder vrijheid. Onafhankelijkheid is niet alleen door het behoud van grenzen, maar onafhankelijkheid is ook het behoud van identiteit, “zei Bassil terwijl hij de menigte van aanwezige conferentiedeelnemers toesprak.

“- We ontmoeten elkaar als Libanees tijdens de tweede conferentie over buitenlandse energie in Latijns-Amerika, in Cancun, het juweel van de Atlantische Oceaan, in een resort van een Libanees eigendom, waar de sfeer van de vergadering warmer is, en in een tijd waarin menselijke relaties zijn op weg naar koudere emoties en internationale betrekkingen naar meer verhitte interesses. ”

“- We toeren de wereld rond met een onafhankelijk Libanees buitenlands beleid gebaseerd op de principes, waarden en belangen van alleen Libanon. We hebben een Libanese politiek die is gebaseerd op het verbinden van de Libanezen met hun thuisland en deze met elkaar te verbinden. ”

“- Wij zijn hier om uw Libanese staatsburgerschap te herstellen door middel van de wet van herstel van de nationaliteit, die Libanon voor u heeft goedgekeurd, niet om het aantal Libanezen te vergroten, maar omdat u een elitaire entiteit bent en elke Libanees een vindingrijke energie is.”

“- Wij zijn hier om u het politieke recht te geven om deel te nemen aan de bepaling van het lot van uw land, aangezien de recente kieswet u het stemrecht heeft gegeven bij de parlementsverkiezingen en het recht om vertegenwoordigd te zijn door afgevaardigden voor de diaspora , “Ging de minister van buitenlandse zaken verder.

“- Uw Libanese identiteit is niet in strijd met uw Latijnse identiteit, noch in ideologie, noch in de wet, noch in belastingen”, beweerde Bassil.

De energieke minister concludeerde geruststellend door te zeggen:
“- We zijn teruggegaan naar de wereld toen de kansen op succes in ons land werden geblokkeerd. We hebben onze toevlucht genomen tot jouw landen, niet als ontheemden of behoeftigen, maar hebben in plaats daarvan onze vermogens meegenomen, dus we fuseerden en blonken uit terwijl we onze wortels krachtig bewaarden. Wij zijn een volk dat van vrede en vrijheid houdt en we hebben het gegeven aan elke behoeftige persoon of vluchteling en zijn gegroeid om alle mensen te respecteren. “